ADHD begeleiding

Begeleiding op maat

Ik heb tijdens mijn leven heel wat ervaring opgedaan met ADHD. Hierin heb ik me o.a.verdiept door een postgraduaat te volgen aan de Plantijn Hogeschool. Ook daar kan ik dus mijn ervaring en opleiding gebruiken om andere ouders te helpen bouwen aan een betere, blijere relatie met hun kinderen.

Kinderen, jongeren en volwassenen met ADHD vertonen in hun gedrag twee opvallende kenmerken, met name aandachtstekort en hyperactiviteit-impulsiviteit.

Aandachtstekort wil zeggen dat het ‘aandachtsniveau’ onvoldoende aangepast is aan de eisen van omgeving. Men kan de aandacht niet lang genoeg bij een taak of een activiteit houden om ze naar behoren af te werken. Men gaat vaak onvoldoende planmatig tewerk en is altijd wel iets vergeten of kwijt. Zich organiseren, orde scheppen in de chaos gaat moeilijk.

Hyperactiviteit wil zeggen dat het ‘activiteitsniveau’ niet goed is aangepast aan de verwachtingen van de omgeving. Men is vaak te hevig, te druk op momenten dat dat niet wordt verwacht of ongepast is.

Impulsiviteit wil zeggen dat men zich niet goed kan beheersen, er niet in slaagt eerst na te denken vooraleer men iets doet of zegt.

Bron : Zit Stil vzw

INDIEN JE DOOR EEN GESPECIALISEERDE ARTS EEN DIAGNOSE VAN ADHD HEBT GEKREGEN KAN JE BIJ MIJ TERECHT VOOR BEGELEIDING.

Volwassenen en jongeren begeleid ik om meer focus te bekomen en orde te scheppen in de chaos.

Ouders van kinderen met ADHD weten vaak niet hoe ze hun kind kunnen begeleiden. Je hebt het gevoel dat de gewone opvoedingsregels niet werken, dat de gebruiksaanwijzing niet werd meegeleverd. Je krijgt te maken met klachten over prestaties en gedrag op school, de sportvereniging of de jeugdbeweging, …

Met zeer concrete direct toepasbare tips en tricks kan ik jullie begeleiden om een leukere relatie op te bouwen met je kind. Het doel is hier om ouders te versterken in hun rol als opvoeder.

Deze begeleiding kan zowel individueel als in groep. Een groepstraining heeft als voordeel dat je veel kan leren van de ervaringen van andere ouders.

Vragen over ADHD begeleiding of nog niet overtuigd?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie via de knop hieronder.

DV.A216421 / DV. O216422

Contactgegevens

Growcoaching
Kapellei 71
2980 Zoersel
Tel: +32 476 36 36 40
E-mail: info@growcoaching.be
BTW: BE0890.759.017

Ligging & bereikbaarheid

Laatste blogartikelen

Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek

Hoe bereid ik me voor op een sollicitatie. Woohoow! Je vond onlangs een vacature voor een job, helemaal op jouw lijf geschreven! Je besloot je kans te wagen en te solliciteren. En guess what? Je mag op gesprek. Na de eerste euforie slaan de zenuwen toe. Wat gaan ze...