Business coaching

Business coaching

Coaching wint nog altijd aan populariteit en dat heeft zijn redenen.

Wanneer je goed in je vel zit, merk je dat ook in je werk. Dat vitaliteit en veerkracht je werkprestaties bevorderen, verbaast ondertussen niet meer.  Steeds meer mensen beseffen dat je zelf invloed hebt op je eigen vitaliteit en veerkracht. En dus willen zij zichzelf leren ontwikkelen en versterken. Mensen hebben behoefte aan meer energie en aan meer regie over hun leven. Was een coach vroeger iemand die je opzocht als er iets ‘mis’ was, vandaag zien mensen een coach als iemand  die over je schouder meekijkt naar wat je wilt bereiken en hoe je dat daadwerkelijk kan realiseren. De coach kan daarbij gedachten helder krijgen en uitnodigen om voorbij blinde vlekken te kijken.”

Coaching zorgt ervoor dat mensen individueel groeien door persoonlijke belemmerende factoren op te ruimen.  En dat komt ook het bedrijf ten goede.

Professionele businesscoaching is geen consultancy.  Een consultant vertelt jou wat je moet doen, terwijl een coach je begeleidt om zelf met oplossingen te komen en als bedrijfsleider samen met je bedrijf te groeien.  Coaching in bedrijven zorgt er voor dat mensen meer en ruimer kijken naar wat ze meemaken.  We leven in complexe tijden. Mensen staan voor grote vraagstukken in hun leven en  dan is een extern klankbord zeer nuttig om niet verloren te lopen in je eigen antwoorden.  Zelf stel je je meestal geen diepgaande vragen omdat dit te confronterend is.

 • Je wil beter kunnen delegeren
 • Je wil je omzet vergroten
 • Je wil productiever werken
 • Je wil beter kunnen onderhandelen
 • Je wil beter kunnen verkopen
 • Je wil conflicten kunnen oplossen
 • Je wil veranderingen doorvoeren
 • Je ervaart veel weerstand
 • Je wil knopen doorhakken
 • Vergaderingen zijn chaotisch
 • Je team mist samenhorigheid
 • Je hebt moeite met timemanagement
 • De verhouding werk / privé loopt mank

Dan kan business coaching de oplossing bieden.

Hoe pakken we dat aan?

Professionele business coaching zorgt voor duurzame veranderingen binnen je bedrijf. Als professionele business coach luister ik allereerst naar jouw behoeften en verwachtingen.

Ik begeleid je om te ontdekken welke blokkades je hebt opgelopen en welke factoren en overtuigingen je afremmen waardoor je je kwaliteiten niet meer kan inzetten. Ik zal  je stimuleren om te realiseren wat je wil.  Samen ontdekken we mogelijkheden en oplossingen om jou en je bedrijf te doen groeien.  Want als leidinggevende speel jij zelf een cruciale rol om van je bedrijf een succes te maken.

Preventief optreden in bedrijven voor stress en burn-out kan veel ellende voorkomen.  Een medewerker met een burn-out is gemiddeld 180 dagen afwezig.  Dit is een hoge kost voor bedrijven die kan vermeden worden door preventie en door begeleiding van personeelsleden.

Resultaten

Het ontwikkelen van jezelf als bedrijfsleider en van de mensen in jouw bedrijf leidt tot succes op korte en op lange termijn.  Professionele business coaching zorgt voor meer creativiteit, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

Op korte termijn zorgt coaching er voor dat mensen anders gaan communiceren en een ander soort leiderschap creëren.  Langetermijnresultaten zijn meer gericht op duurzaamheid, het nemen van verantwoordelijkheden en het omgaan met creativiteit.  Coaching maakt mensen ook meer bewust van het eigen functioneren en het functioneren van de medewerkers.

DV. A216421 /  DV. O216422

Als erkend loopbaancentrum aanvaarden wij loopbaancheques van de VDAB!