Blog: Corona, meer tijd en aandacht voor jezelf

Het ideale moment om aan introspectie te doen!

Meer en meer mensen richten hun focus op zichzelf, op hun gezin, op hun familie. Logisch met al die bubbels, die om de haverklap van grootte veranderen.

Het is tijd voor introspectie, en daar nemen nogal wat mensen nu de ruimte voor. 

Grow Coaching krijgt veel klanten die opnieuw de spot op zichzelf willen richten. Klanten die in het verleden coaching gevolgd hebben, loopbaancoaching, stress-& Burn-Out Coaching, business coaching, life-coaching, komen nu terug om enkele nieuwe sessies in te plannen. 

Ik geef je enkele voorbeelden:

De ene is haar werkomgeving zo ongelofelijk beu. Zes jaar geleden besliste ze, na loopbaancoaching, om te blijven bij haar werkgever waar ze al 23 jaar aan de slag was. Nu heeft ze beslist om toch van job te veranderen, na 29 jaar. Ze is niet gelukkig. Haar gezin smeekt haar om iets te ondernemen. Ze is thuis (opnieuw) niet meer te genieten, zaagt en klaagt de ganse avond over haar job. Dus heeft ze terug contact opgenomen met Grow Coaching omdat wij haar destijds hebben geholpen om duidelijkheid te krijgen in de stappen die ze te zetten had. Wij gaven haar ook de tools en handvaten om haar doelen te bereiken.

De andere persoon in dit voorbeeld is door de ganse Corona crisis de draad wat kwijt.

Corona meer tijd en aandacht voor jezelf

Hij is niet meer zeker van zijn job, de gezinssituatie is complex en problematisch, en hij twijfelt aan zijn eigen kunnen. Enkele uren coaching, zo veel jaar geleden, zijn in zijn geheugen blijven hangen. Hij belt ons terug op. Of wij hem willen coachen. Want dat heeft zo veel in gang gezet, toen. Hij heeft zo veel bereikt toen. Natuurlijk kunnen wij dat en willen wij dat.

Dit is wat coaching doet met mensen, je krijgt een duidelijk beeld van wat je wil, en, je weet hoe je je doelen kan bereiken.

Met de herfst in het land en de Corona pandemie die ons sociaal leven aan banden legt is dit het ideale moment om aan introspectie te doen.

·        Wat wil ik nu eigenlijk? In mijn job? In mijn privé leven?

·        Wil ik dat echt? Of wil iemand anders dit?

·        Hoe pak ik dat aan?

·        Welke hindernissen zijn er op te ruimen?

·        Wie kan me daar bij helpen?

·        Waar sta ik nu al? Wat heb ik al gerealiseerd?

·        Wat zal me dat opleveren, als ik mijn doelen bereik?

·        En wat zal dat me dan opleveren?

 

Wil je hier meer over weten? Bel ons: 0476/36 36 40 of stuur ons een mailtje of vul het contactformulier in op onze site.

Deel dit bericht

logo growcoaching

E-mail: info@growcoaching.be
BTW: BE0890.759.017

loopbaancheque banner

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques van VDAB.

Stap richting een gelukkiger leven!

Gemandateerd loopbaancenrum voor VDAB