Getuigenissen • Loopbaancoach Academy

Aangenaam en interactief gebracht

★★★★★

De cursus van Christine en Rudy is aangenaam en interactief gebracht. Tijdens de opleiding werden er veel praktijkvoorbeelden aangehaald, wat de cursus echt tot leven bracht. Christine en Rudy daagden me uit om de oefeningen zelf te ervaren en hier kritisch over na te denken. Ze waren zeer flexibel, steeds bereid om vragen op te lossen en altijd bereikbaar, ook na de opleiding. Ik heb ook andere professionals leren kennen tijdens deze opleiding. Het was een fijne groep bij wie ik nog altijd terecht kan met vragen. Het was een interessante leerschool waardoor ik als persoon en als professional ben gegroeid.

Charlotte Bastiaens

Klaar en duidelijke opbouw cursus

★★★★★

Training :

  • Structuur : Zat zeer goed in elkaar – vanaf de kennismaking tot behalen van certificaat.
  • De opbouw was klaar, duidelijk. Je kon goed zien dat we week na week meer bagage kregen om de job van loopbaancoach goed uit te oefenen. Je kreeg duidelijk mee wat te doen, hoe te reageren, welke oplossingen te vinden voor de coachee.
  • Duurtijd : via zoom , was ok. Na de middag voelde je de energie wat naar beneden gaan maar je greep telkens net op tijd in.

Positieve punten :

  • Punctueel – telkens op tijd gestart.
  • Goede afspraken.
  • Iedereen kwam aan de beurt.
  • Goed overzicht over de ganse groep + hun sterke en minder sterke punten werden steeds vermeld.
  • Resoluut wanneer nodig. Je gaf ons telkens mee welke onze valkuilen waren.
  • Cursus – zat zeer goed in mekaar zoals eerder vermeld.
  • Vele inzichten meegekregen waardoor je jezelf ook beter leerde kennen.

Jan Van Damme

Gemakkelijk online te volgen

★★★★

Hierbij mijn feedback. Ik denk als we telkens in groep live hadden samengekomen dat de input en beleving anders zou geweest zijn. Aan de andere kant was het voor mij gemakkelijk dit online te doen. Ik heb zelf op alles geoefend.

Voor mij was de cursus leerrijk om te weten wat vooral mijn punten zijn waar ik aan moet werken. Als ik aan deze punten werk, zal het ook voor mij gemakkelijker zijn om de informatie die ikzelf heb geleerd door te geven.

Verder blijf ik geïnteresseerd in alles wat zich aanbiedt van cursus in persoonlijke ontwikkeling. Ook de boeken die je hebt doorgegeven.

Groeten,

Petra

Enorm veel geleerd en opgestoken tijdens de opleiding

★★★★★

Ik heb enorm veel geleerd en opgestoken tijdens de opleiding Loopbaancoach in spé.

Wat me vooral opviel is dat jij, Christine, zowel voor ons als ook voor je coachees (daarvan ben ik overtuigd) het beste wilt en zo veel mogelijk kennis wilt overbrengen. Onze feedback was altijd welkom en je pastte de geüpdate versie al direct toe bvb voor de zaterdaggroep.

Voor mij persoonlijk waren de volledige dagen achter de computer wel vermoeiend of beter gezegd te lang. Het hadden gerust halve dagen mogen zijn. Dan had de opleiding wel langer geduurd.

Ook de aanvullingen van Rudy, Annelies, Anthony en de anderen coaches waren een grote verrijking. Ze spraken uit de praktijk.

Misschien een tip voor de volgende keer dat je de opleiding geeft: Vraag aan de loopbaancoaches in spé om live samen te komen in groepjes van 3 bvb met als taak om mekaar live te coachen en de oefeningen in de praktijk toe te passen. Een persoon is coach, de andere coachee, de derde observeert. Daarna wisselen ze weer af. Het begin van de volgende les of de maandagen (schitterend trouwens dat je dit deed!!) Kan men dit bespreken en feedback vragen.

Kort samengevat, ik ben heel tevreden met de opleiding!

Ik ben blij met mijn sessies bij Annelies nu en misschien volg ik nog stage en wat de toekomst zal brengen, zal ik binnenkort zien.

Een warme groet,

Zahra

Opleiding zeer toegankelijk en begrijpbaar

★★★★★

Christine geeft haar opleidingen op een zeer toegankelijke en begrijpelijke manier. Bij vragen of onduidelijkheden kan je altijd bij haar terecht, zij helpt je graag verder en maakt hier tijd voor vrij. Het is zichtbaar dat zij gepassioneerd is door haar vak en hier de expertise in heeft.

Groetjes,

Nathalie

Uitgebreid en diepgaand traject

★★★★★

Toen ik startte aan jouw opleiding loopbaancoaching had ik nooit kunnen denken dat het traject zo uitgebreid en diepgaand zou zijn.

De opbouw was zeer goed gestructureerd en zowel theorie als praktijk kwamen voldoende aan bod.

Ik wil je bedanken voor al jouw kennis die je verwerkte in deze opleiding en die je gul en enthousiast met ons deelde. Respect voor alle tijd die je besteedde aan het vergaren van interessante achtergrondinformatie.

De ondersteuning die je biedt buiten de lesdagen, geeft me veel vertrouwen.

Ik heb al verschillende opleidingen gevolgd en deze is zeker en vast een aanrader.

Hopelijk tot binnenkort

Met vriendelijke groeten

Ann Beliën

Cursus van een heel hoog niveau

★★★★★

Zoals eerder vermeld, heb ik deze cursus vooral gevolgd om mezelf te oriënteren.

Door mezelf beter te leren kennen en door te weten te komen waar mijn echte passie ligt, hoop ik de juiste weg te vinden op professioneel gebied.

Waar mijn interesse vooral naar uitgaat zijn de verschillende tools om te ontdekken wat de coachee juist wil, waar zijn passie, zijn interesse en vaardigheden liggen. In het begin komt er een hoop informatie op je af en zie je het bos tussen de bomen niet meer. Door de verschillende tests zelfs uit te voeren en te bestuderen vallen uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar.

Uiteraard zijn er bepaalde tools die je meer liggen dan andere.

Aan het hoofdstuk sollicitatie heb ik persoonlijk veel gehad. Ondertussen heb ik al tal van motievatiebrieven en pitches geschreven en verstuurd.

Ik vond de cursus heel goed gegeven en zeer interessant. De cursus was van een heel hoog niveau. Ook de participanten waren zeer welbespraakt en naar mijn mening zeer gedreven en intelligent. Ik voelde me soms het domme gansje tussen al die valabele coaches in spé.

Uiteindelijk het ik enorm veel opgestoken, maar voel me zeker nog niet zelfzeker genoeg om op dit moment al mensen te coachen.

Groetjes

Ann Van Broeckhoven

Zeer veel bijgebracht tijdens deze opleiding

★★★★★

Dag Christine,

Bij deze wil ik kort even een getuigenis nalaten:

De opleiding tot loopbaancoach heeft me zeer veel bijgebracht.

Initieel zat ik met vele vragen zoals: ‘Hoe ga je om met verschillende soorten profielen die tegenover je komen te zitten’ , ‘Wat mag iemand in begeleiding nu juist verwachten van een loopbaancoach’ of ‘Welke structuur volg je om een klant maximaal tot inzichten te brengen’.

Elke opleidingssessie nam telkens een stukje van die onzekerheid weg en zorgde ervoor dat ik me momenteel sterker voel in mijn huidige job (als Talent Manager), maar ook voel ik mij klaar om als extern loopbaancoach van start te gaan.

Kortom: de opleiding was voor mij inspirerend en volledig met het juiste klimaat/juiste sfeer.

Vriendelijke groeten,

Benji

Heel professioneel en prettig gegeven

★★★★★

In mijn HT job als medewerker klantenservice bij een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, merk ik een stijging van het aantal langdurig zieke werknemers die heel blij zijn met een luisterend oor. De nood aan loopbaancoaching wordt m.i. met de dag groter en groter en het sprak me erg aan om op die manier mensen te kunnen helpen. De 7-daagse online cursus vond ik heel professioneel maar ook préttig gegeven en de no-nonsense aanpak, sprak mij erg aan. Er was voldoende ruimte voor vragen en de materie werd ruimschoots gestoffeerd met vele voorbeelden uit de praktijkervaring van Christine. Enkele specifieke thema’s werden uitgelegd door ervaren gastsprekers zoals Rudy en Annelies. We leerden ook veel tools waarmee we de coachee kunnen begeleiden naar een voor hem/haar betere werksituatie. De online-lessenreeks werd afgesloten met een fysiek moment waarin we de meest waardevolle tool in loopbaancoaching zélf konden ervaren.

Zodra ik de hele cursus goed heb verwerkt en ingestudeerd en de verschillende tools extra heb geoefend, zal ik me sterk genoeg voelen om zélf aan de slag te gaan als zelfstandige loopbaancoach. Voor mij was deze opleiding beslist een verrijking en een sterke aanrader.

Goedele

logo growcoaching

E-mail: info@growcoaching.be
BTW: BE0890.759.017

loopbaancheque banner

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques van VDAB.

Stap richting een gelukkiger leven!

Gemandateerd loopbaancenrum voor VDAB