Neem tijd om je energie op te laden

Persoonlijke ervaring met burn-out

Ik herinner me toen ik jong was en ging zwemmen in de Nerviërstraat in Antwerpen of later toen mijn eigen kinderen gingen zwemmen, je neemt wat afstand, dan loop je naar het water, en je springt. Zonder aanloop kan je niet zover springen. In het Frans heb je daar een uitdrukking voor: “reculer pour mieux sauter”. 2 weken geleden was ik een beetje afstand aan het nemen, aan het genieten van zon en vitamine D. Ik nam de tijd om te lezen en te reflecteren, nieuwe activiteiten te plannen, projecten uit te werken en te zorgen dat ik volledig uitgerust terug kon gaan werken. Door afstand te nemen van dagelijkse belemmeringen worden allerlei vragen ineens opgelost, worden dingen helder. Wat ook belangrijk is, is dat ik mijn energievaatje aan het aanvullen was. Ik kon heerlijk uitslapen en stond volledig uitgerust op. Mijn dagen waren afwisselend gevuld met nieuwe ontdekkingen en een beetje avontuur en dan weer een dagje rust. Aan het einde van die week was ik weer helemaal om er in te vliegen met opgeladen batterijen. Afstand nemen, rusten in het hier en nu met volle aandacht nieuwe dingen beleven. Een perfecte mix om er dan weer helemaal te staan.

Deel dit bericht

Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vragen over coaching, training of mindfulness of nog niet overtuigd?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie via de knop hieronder.

Contactgegevens

Growcoaching
Kapellei 71
2980 Zoersel
Tel: +32 476 36 36 40
E-mail: info@growcoaching.be
BTW: BE0890.759.017

Ligging & bereikbaarheid

Laatste blogartikelen

Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek

Hoe bereid ik me voor op een sollicitatie. Woohoow! Je vond onlangs een vacature voor een job, helemaal op jouw lijf geschreven! Je besloot je kans te wagen en te solliciteren. En guess what? Je mag op gesprek. Na de eerste euforie slaan de zenuwen toe. Wat gaan ze...