Blog: Personal : mijn verhaal

Persoonlijke ervaring met burn-out

Mijn verhaal

Begin 2012 ben ik geveld door een Burn-out. Ik heb mijn grenzen laten overschrijden. Voor de eerste keer in mijn leven kon ik absoluut niet meer vooruit. Ik had het al wel een tijdje voelen aankomen. Aanvankelijk miste ik louter wat energie, uiteindelijk moest ik me voortslepen. Op een bepaalde dag, met de spreekwoordelijk druppel die mijn emmer deed overlopen, ben ik letterlijk ingestort. Ik kon niks meer, ik geraakte zelfs niet meer tot aan mijn brievenbus. Voor iemand die nooit halt hield, die altijd druk in de weer was, die op automatische piloot altijd voor iedereen zorgde en altijd oplossingen klaar had, was dit een hel. Ik heb gelukkig toen zelf mogen ervaren wat je met coaching kan bereiken.

Mijn coaching verhaal is begonnen met de opleiding ‘Time management, Zelf management’, begin 2012 . Toen heb ik me ook ingeschreven voor de opleiding ‘NLP practitioner’. Ik had meteen de smaak te pakken. Hoe stel ik doelen en hoe bereik ik ze? Hoe stel ik grenzen? Hoe communiceer ik met mensen? Hoe maak ik rapport, connectie, met mensen? Door de inzichten die ik met coaching gekregen heb, nam ik de beslissing om mijn bedrijf te verkopen. Vervolgens ben ik zeer intensief verder opleidingen gaan volgen, tegelijkertijd goed zorg dragend voor mezelf, zodat ik kon helen. Want een burn-out slaat diepe wonden.

Vanuit mijn verlangen om met mensen te werken en omdat ik met zo veel mogelijk mensen de ervaring van coaching wou delen ben ik zelf verdere coaching opleidingen gaan volgen.Ik blijf mezelf nog steeds bijscholen. Ik heb de ‘Root’ en de ‘Grow’ ICF gercertificeerde coaching opleidingen gevolgd en een ‘Master NLP’ behaald. Bijscholingen over ‘Het Enneagram’ en ‘Waardenbewust coachen’, ‘Opleiding tot Burn-Out coach’, ‘Grenzen stellen’, ‘’De nieuwe wet op de psychosociale risico’s’ en ‘Het opzetten van een stress beleid’. Deze laatste heb ik gevolgd om bedrijven bij te staan bij burn-out preventie. Want, voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Vanuit zelfzorg ben ik terecht gekomen bij Dr. Edel Maex voor de ‘Mindfulness training’. Ook hier heb ik bijkomende opleidingen gevolgd : ‘Compassietraining’ bij Frits Koster en Eric van den Brink, ‘Mindfulness en communicatie’ bij Edel Maex. Omdat ik ook de weldoende effecten van ‘het leven in het nu’ wou delen met andere mensen ben ik ‘Professionele vorming Mindfulness’ gaan volgen eveneens bij Dr. Edel Maex.  

Ik geniet enorm van coachen. Als ik mijn klanten hoor zeggen: “waarom ben ik daar nu niet zelf opgekomen”, dan kan mijn dag niet meer stuk. Dan is mijn energievoorraad opnieuw aangevuld. Indien mijn klanten hun leven anders gaan bekijken en meer energie krijgen, is mijn missie volbracht.

Zowel met coaching als met Mindfulness wil ik mensen helpen groeien, zichzelf terug vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief vol tips en ideeën om met minder stress en meer efficiëntie door het leven te gaan en je gelukkiger te voelen. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van nieuwe voordrachten, workshops en trainingen.

Gepost in: Coaching

Deel dit bericht

logo growcoaching

E-mail: info@growcoaching.be
BTW: BE0890.759.017

loopbaancheque banner

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques van VDAB.

Stap richting een gelukkiger leven!

Gemandateerd loopbaancenrum voor VDAB