Blog: Tips om een burn-out te vermijden

Tips om een burn-out te vermijden

Mensen die zich gelukkig voelen in hun job zullen ook beter presteren. Het is daarom cruciaal dat bedrijven er alles aan doen om een burn-out bij hun werknemers te vermijden. Interview met het team van Grow Coaching.

Welk effect heeft corona op het welbevinden van mensen in hun job?

“De coronacrisis heeft de tewerkstelling flink door elkaar geschud met thuiswerk, deeltijdswerk en jammer genoeg ook ontslagen. De werkdruk is bij velen toegenomen, denk maar aan de combinatie tussen thuiswerk en je gezinsleven. Mensen zijn bang om hun job te verliezen en hierdoor zijn ze geneigd om op hun tanden te bijten en niet moeilijk te doen ten opzichte van hun huidige werkgever. Het resultaat zijn gestresseerde en ongelukkige medewerkers die de stap naar loopbaanbegeleiding niet durven te zetten. Jammer, want we krijgen nu opnieuw aanvragen van mensen die we al eens eerder begeleid hebben en die – al dan niet door corona – op een nieuw keerpunt in hun carrière staan.”

Ook zo moe?

Welke meerwaarde kan mindfulness bieden?

“Als coaches leren we mensen om terug gelukkig te worden met bewezen methodes als dankbaarheid en mindfulness. Bewustwording van het nu en van je wensen voor morgen, daar gaat het eigenlijk om. We verwijzen graag naar tennisster Victoria Azarenka, die zich voor iedere wedstrijd focust met behulp van meditatie en als resultaat Serena Williams geklopt heeft in de halve finale van de US Open. Je leert om je angsten voor de toekomst en slechte ervaringen uit het verleden los te laten, zodat je sterker en gelukkiger staat in het heden. Je kan meer dingen bereiken en positieve beslissingen nemen.”

Mindfulness en meditatie kunnen helpen om beter om te gaan met stresssituaties.

Hoe pakt men best een burn-out aan?

“Wanneer je crasht, wil je dat niet geloven, ook al heb je duidelijke lichamelijke en geestelijke klachten. Mindfulness kan hierbij helpen. Pas na acceptatie kan je tot rust komen, om vervolgens langzaam terug mentale kracht op te bouwen. Je moet je de volgende vragen stellen: Wat zijn de factoren die ertoe geleid hebben dat je in een burn-out terechtkwam? Hoe is je lichamelijke conditie? Slaap je voldoende en goed? Wat is een burn-out, wat is het niet? Er bestaan technieken om stress beter onder controle te houden en opnieuw te functioneren. Eens dat lukt, is de volgende stap een re-integratie in het werkleven.”

Hoe kunnen bedrijven een burn-out bij hun medewerkers vermijden?

“Kijk, de behandeling van een burn-out kost meer geld en tijd dan preventie. Bovendien moeten andere medewerkers inspringen voor weggevallen collega’s met het risico dat zij op hun beurt overwerkt geraken. Maar ook klanten zullen minder goed en snel worden geholpen. Met kleine aanpassingen – een combinatie van algemene maatregelen en maatwerk voor ieder individu – kan je als bedrijf het risico op een burn-out al verkleinen, en dat is veel efficiënter dan een behandeling te moeten starten. Die burn-outpreventie gaat dikwijls samen met stressbeheer, loopbaanbegeleiding, mindfulness en gezonde levensstijl. Een ‘Mind, Body & Soul’-aanpak als het ware. Vanuit Grow Coaching kunnen we daar, zeker in tijden van onzekerheid en verandering, professionele steun en raad bieden, zowel op individueel als op bedrijfsniveau.”

Bron: De Morgen, 21/09/2020

Deel dit bericht

logo growcoaching

E-mail: info@growcoaching.be
BTW: BE0890.759.017

loopbaancheque banner

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques van VDAB.

Stap richting een gelukkiger leven!

Gemandateerd loopbaancenrum voor VDAB